Ердоган откри най-големия увеселителен парк в Турция
Секция: СВЯТ
21 Март 2019 07:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ердоган откри най-големия увеселителен парк в Турция

/КРОСС/ Турският президент Реджеп Тайип Ердоган откри днес най-големия увеселителен парк в Турция и използва случая за поредна словесна битка срещу опозицията преди ключовите местни избори в страната на 31 март, предаде ДПА. АнкаПарк, известен още и като Уъндърленд Юрейша (Wonderland Eurasia), разполага с 1200 атракциона. Паркът е построен на площ от 1,3 млн. кв.м в столицата Анкара - един от най-важните градове в борбата за изборите за местни органи на властта. Според няколко проучвания Мансур Яваш, кандидат за кмет на опозицията, води в предпочитанията на избирателите.

Ердоган използва случая при тържественото откриване на парка, за да нападне Яваш, обвинявайки го във фалшификация и укриване на данъци.

"Анкара е сърцето на турската държава. Анкара е прекалено важна, за да бъде поверена на хора, замесени в тъмни машинации", каза той, визирайки обвиненията на прокуратурата срещу Яваш за злоупотреба по времето, когато е бил адвокат.

В интервю вчера Ердоган заяви, че дори и Яваш да спечели, той няма да получи наказателна неприкосновеност, като предупреди гражданите на Анкара, че тогава "те, за съжаление, ще трябва да платят висока цена".