Трима телефонни измамници задържаха в Стара Загора и Русе
Секция: БЪЛГАРИЯ
21 Март 2019 13:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Трима телефонни измамници задържаха в Стара Загора и Русе

/КРОСС/ Специализираната полицейска операция за пресичане, разкриване и документиране на извършвани на територията на страната телефонни измами е проведена на 19 март. Действията са осъществени от криминалисти на ОДМВР - Стара Загора и ОДМВР - Русе, координирани от ГДНП, под наблюдението на прокуратурата. В резултат на планираните действия, към 20:00 ч в гр. Бяла били задържани двама жители на село в Монтанска област, пътували в лек автомобил "Мазда". При извършено претърсване на колата униформените открили мобилни телефони, сумата от 9970 лв. и златни накити, които по първоначални данни са получени при извършени телефонни измами на териториите на Врачанска и Монтанска област. Малко по-късно в Русе е задържан и мъж от Ветово, който е трябвало да получи пренасяните пари и златни накити.
В хода на разследването е установено, че тримата мъже са съпричастни и към четири телефонни измами, извършени на територията на Стара Загора за времето от 17.12.2018 г. до 28.02.2019 г., при които са отнети общо 24 970 лв. и за които са образувани и се водят досъдебни производства.
На задържаните са повдигнати обвинения и с постановление на РП - Стара Загора е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок до 72 часа. Работата по доказване на цялостната им престъпна дейност продължава в рамките на образуваните досъдебни производства.