Южна Америка ще ни конкурира за домакинството на Мондиал 2030
Секция: СПОРТ
21 Март 2019 19:57
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Южна Америка ще ни конкурира за домакинството на Мондиал 2030

/КРОСС/ Общата кандидатура на Аржентина, Уругвай и Парагвай и Чили е фаворит да спечели правото да приеме световното първенство по футбол през 2030 година. Това заяви президентът на Южноамериканската Oфутболна конфедерация (КОНМЕБОЛ) Алехандро Домингес.

Първоначалното Аржентина и Уругвай сами издигнаха кандидатурата си, но след това към нея се присъединиха още Чили и Парагвай.

"Мисля, че към днешна дата ние сме фаворит. Ако ние в КОНМЕБОЛ свършим работата си и отделните страни направят същото, не виждам как няма да спечелим", каза Домингес пред репортери.

Мултинационалната кандидатура на южноамериканските страни съвпада със 100-годишнината от първото световно първенство по футбол, което се провежда в Уругвай през 1930 година.

Аржентина, Уругвай, Чили и Парагвай се очаква да се конкурират с общата кандидатура на Испания, Португалия и Мароко, както и с Англия за домакинство на шампионата. Възможно е България, Сърбия, Гърция и Румъния също да поискат първенството след 11 години.

Световният шампионат по футбол през 2022 година ще се състои в Катар, а четири години след това той ще се проведе в Канада, САЩ и Мексико.