Пенсиониран грък уби българската си жена в Атина
Секция: БЪЛГАРИЯ
21 Март 2019 20:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пенсиониран грък уби българската си жена в Атина

/КРОСС/ Пенсиониран гръцки военен застреля жена си, която е българка, и себе си в Атина. Жертвата и стрелецът не са загинали на място от куршумите, а са отведени в болница в Атина. И двамата били в критично състояние. Час и половина след инцидента гръцките медии съобщиха, че мъжът и жената са загинали от раните си, съобщава "24 часа".

Според медии военният е бил на приблизителна възраст от 70 години, а жена му на 50-60, пише keeptalkinggreece.com. Кървавата случка се разиграла пред дома на двойката в предградие на Елинико, Южна Атина.

Малко преди 12 часа на обяд мъжът прострелял съпругата си с 12-милиметровото си оръжие. Жената е била на улицата пред техния дом. По първоначални данни, след като застрелял партньорката си, гъркът влязъл в двора на имота и се самоубил.

"Видях жената на земята, беше ранена и в шок", разказа ученик пред CNN.gr. Българката станала от земята и се опитала да се качи в такси, крещейки "Той ме уби, той ме уби!".

Таксиметровият шофьор е заявил, че чул два изстрела, но не е видял извършителя. Медиите твърдят, че таксиджията е казал на ранената жена да излезе от колата му и че той не може да й помогне.

Полицията разследва случая и мотива на стрелеца. Позовавайки се на свидетели, медиите добавят, че двойката е имала сериозен спор преди изстрелите.

Двамата били женени от няколко месеца.