Днес е Световният ден на водата
Секция: ЛЮБОПИТНО
22 Март 2019 08:51
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Днес е Световният ден на водата

/КРОСС/ Днес е Световният ден на водата. В Националния музей „Земята и хората" Водноспасителната служба към БЧК организира демонстрации, които ще запознаят посетителите с правилата за водна безопасност.
Над 500 деца от пловдивските училища се очаква да се включат в празника пред общината по повод Световния ден на водата. Природонаучният музей също е поготвил изненади за малките си посетители - днес се открива нова зала към морския аквариум.

Морският аквариум на регионалния природонаучен музей, който днес отбелязва и 45 години от създаването си, продължава да обогатява видовия състав и да разширява площта си. Новите обитатели с шест вида акули, морени и скатове

Децата са поканени днес да се включат и в играта „Животът във водата", а докато разглеждат експозицията около тях ще има летящи риби - внушителни балони с хелий, които ще бъдат управлявани с дрон.

Музеят отваря и арт работилница „Хартиени рибки". Акварист Тодор Мандев ще покаже на гостите някои от основните стъпки при декорирането на аквариуми.

Ще бъде открита изложба с наградените рисунки от конкурса „Влажните зони и климатичните промени в нашия район"
По повод Световния ден на метереологията, който се отбелязва утре, директорът на Националния институт по метеорология и хидрология - проф. Христомир Брънзов открива днес инициативи под мотото "Вода за всички" и "Слънцето, Земята и Времето". В събитието ще се включи и министърът на образованието и науката Красимир Вълчев. Световният ден на метереологията е професионален празник на НИМХ.