Лекар е в тежко състояние, след като беше пребит и ограбен
Секция: БЪЛГАРИЯ
22 Март 2019 09:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Лекар е в тежко състояние, след като беше пребит и ограбен

/КРОСС/ Лекар от ямболското село Бояново беше пребит и ограбен от свой пациент. Медикът е в изключително тежко състояние. Той е бил причакан от двама мъже пред дома си. Нападателите му са откраднали 7 хиляди лева.

Нападнатият лекар д-р Владимир Генев е бил причакан и нападнат пред дома си, прибирайки се от работа. Той обясни, че към 8 часа вечерта, докато се е прибирал вкъщи, когато е бил нападнат в двора си в гръб с метален предмет, с който е бил бил по главата докато припадне. Пострадалият лекар коментира, че са му били откраднати спестяванията за нова кола - около 7 хиляди лева, както и златна гривна. По-лошото е, че след нападението, седмица след него аз започнах да получавам епилептични припадъци и тогава вече се обърнах към невролозите. Първоначално се успокоявах, че черепът ми е здрав, но се установи, че имам мозъчен инфаркт вследствие на черепно-мозъчна травма. Това поне на този етап няма да ми позволи да упражнявам професията си, коментира още д-р Генев.

Кметът на село Бояново Кръстьо Драганов коментира, че е изненадан от постъпката на нападателя на лекаря. Много съм учуден и не искам да говоря нищо, допълни той.

Жители на Бояново също заявиха, че побойникът е помагал на хората и са изненадани от постъпката му. Най-лошото е, че можем да останем без лекар в селото. Това ще е трагедия, категорични бяха хората.