НЛРС с тройна годишнина на изложението “Природа, лов и риболов” 2019
Секция: БЪЛГАРИЯ
22 Март 2019 09:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
НЛРС с тройна годишнина на изложението “Природа, лов и риболов” 2019

/КРОСС/ На предстоящата 25-та Международна изложба "Природа, лов и риболов" от 27 до 31 март, в Пловдив, участието на Националното ловно-рибарско сдружение "Съюз на ловците и риболовците в България" ще бъде посветено на историята, традициите, морала и културата на ловната общност.

През 2019 г. ловци и риболовци отбелязват три много важни годишнини - 135 години Организирано ловно движение в България, 90 години от създаването на Български рибарски съюз, чийто правоприемник е Националната организация и 30 години от създаването на фирма "Сокол БЛРС" към Националното сдружение - най-голямото производствено дружество на дребен дивеч в България. В производствените стопанства: „Дунав" - гр. Русе, „Сините камъни" - гр. Сливен, „Дъбника" - гр. Враца и „Златна Панега" - гр. Луковит ежегодно се произвеждат и реализират за вътрешния и международния пазар над 100 000 фазана, 30 000 яребици, 6 000 тракийски кеклика, 8 000 полудиви патици и 1 200 бр. диви зайци.

Тази година Националното ловно-рибарско сдружение "Съюз на ловците и риболовците в България" ще покаже уникални оръжия, знамена, реликви - ексонати от ловния музей към Националната организация. Ще бъде изложена и част от първите пушки, използвани за лов по нашите земи, както и едни от най-добрите ловни трофеи на дива свиня, сръндак и елен-лопатар за изминалия ловен сезон. Трофейните екземпляри са отстреляни в ловно-рибарски райони на сдружения на НЛРС и на територията на дивечовъден участък "Студен кладенец".