Българските превозвачи готвят протести в Страсбург
Секция: БЪЛГАРИЯ
22 Март 2019 13:56
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Българските превозвачи готвят протести в Страсбург

/КРОСС/ Българските превозвачи се готвят на 27 март за протест пред Европейския парламент в Страсбург срещу очакваното гласуване на пакет "Мобилност". Това съобщи в Сутрешния блок на БНТ Николай Рашков от Асоциацията на международните превозвачи. Обмисляме наш протест в Страсбург, който ще заяви позицията ни, а именно, че в сегашния му вид пакетът е безумен и недомислен. Абсолютен прецедент е как той бива прокаран да влезе в последния възможен момент в сегашния парламент, коментира още Рашков.

Превозвачите се събират в събота за окончателно обсъждане, но ако в понеделник евродепутатите одобрят проекта за дневен ред, протестът ще бъде проведен на 27 март. Ще се настоява новият Европейски парламент да преразгледа отново проекта за европейско законодателство в детайли и да не се бърза в последните дни на стария.

Николай Рашков, член на Асоциацията на международните превозвач коментира още, че ако пакетът влезе в този вид, малките фирми ще фалират, а големите ще се изнесат от България. Според него това ще се отрази на българската икономика, тъй като секторът произвежда 18% от БВП и наема около 150 000 души.