Високи температури и слънце през уикенда
Секция: БЪЛГАРИЯ
22 Март 2019 14:23
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Високи температури и слънце през уикенда

/КРОСС/ Предстоящите почивни дни, в края на тази седмица, се очертават типично пролетни, с предимно слънчево време и температури от 19 до 24, 25 градуса.

Според синоптичните модели, разгледани подробно, над Европа в следващите десетина дни ще властва център на високо налягане и над континента ще е предимно слънчево и сравнително топло.Що се отнася до Балканите и България, нещата изглеждат розови до понеделник, но после ще застудее.

От вторник, с проникването на по-хладен въздух от север - североизток, ще застудее, и на много места ще превалява дъжд, като в нощта срещу сряда и в сряда на места е възможно да видим и мокър сняг. В планините преваляванията ще са от сняг. Тогава южно от страната ще се формира циклон, който ще оказва влияние на времето и то над южните райони, като в Рило-Родопската област може да се очакват и по-сериозни валежи. От четвъртък нататък времето постепенно ще се затопли, ще е с разкъсана облачност до слънчево време и до края на следващата седмица ще имаме повечко слънце и повишаващи се температури.

Април ще посрещнем със сравнително хубаво време, като евентуално по-сериозно влошаване можем да очакваме след трети април.