Филмовата индустрия е спечелила 96,8 милиарда долара през 2018 година
Секция: КУЛТУРА
22 Март 2019 18:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Филмовата индустрия е спечелила 96,8 милиарда долара през 2018 година

/КРОСС/ Филмовата индустрия е в цветущо здраве - събрала е рекордните 96,8 милиарда долара приходи в целия свят през 2018 г., над 40 милиарда от които от прожекции в киносалони, предаде Франс прес.
Това се вижда от данните, публикувани от асоциацията MPAA (Motion Picture Association of America), която защитава интересите на филмовата индустрия в САЩ и включва шестте най-големи холивудски студиа - " Sony Pictures", " Paramount", "20th Century Fox", " Buena Vista", "Universal" и "Warner Bros.", а отскоро и Netflix. Видео услугите онлайн, осигурени от Amazon Prime и Netflix, постигнаха голям успех - за пръв път абонаментът за въпросните услуги надхвърли този за кабелните телевизии. Проучване показа, че вече 52 процента от времето, което американците посвещават на гледане на филми, е свързано ползване на цифрови платформи.

"В сегашния динамичен пазар историите оживяват в киносалони, у дома или на екраните на мобилни устройства", заяви изпълнителният директор на асоциацията Чарлз Ривкин. „Компаниите-членки на асоциацията доставят тези истории на желаното от клиентите място, в искания от тях момент и по начина, който им допада".