Удължават срока на разследването по случая с либийския танкер “БАДР“
Секция: БЪЛГАРИЯ
23 Март 2019 09:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Удължават срока на разследването по случая с либийския танкер “БАДР“

/КРОСС/ До 12 май е удължен срокът на разследването на случая с либийския танкер „БАДР“, съобщиха от Окръжната прокуратура в Бургас, предава БНР. 

Все още няма повдигнати обвинения срещу частния съдебен изпълнител Тотко Колев, който се разследва за превишаване на права при извършената от него публична продажба на танкера. 

В отговор на внесено в Окръжната прокуратура заявление за достъп до обществена информация, оттам заявиха, че разследването на случая не е приключило. 

Ръководителят на деловодството в Окръжната прокуратура Стефка Велева обясни: 

„На 11 януари 2019 година е образувано досъдебно производство. То е на етап разследване. Срокът му е удължен до 12-и май 2019 г. По делото са извършени много следствени действия, разпитани са като свидетели много хора, назначени са експертизи“. 

По случая е назначена съдебно-техническа експертиза, чиито резултати ще бъдат ключови за разследването, каза наблюдаващият делото прокурор Валентина Маджарова. 

Либийският танкер „БАДР“, който сега се казва „Бдин“, заради гражданско-правни спорове е задържан на бургаското пристанище от края на 2017 година. 

Този случай стана причина либийската държава да обвини България в пиратство.