Григор Димитров се завръща в игра след най-дългото отсъствие в кариерата си
Секция: СПОРТ
23 Март 2019 12:27
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Григор Димитров се завръща в игра след най-дългото отсъствие в кариерата си

/КРОСС/ Григор Димитров ще се завърне в игра след най-дългото отсъствие в кариерата си. Българският тенисист очаква мача си с Фелисиано Лопес във втория кръг от мастърса в Маями. Срещата е втора от програмата на корт "Грандстенд". Преди двубоя Димитров - Лопес има мач от женската схема между Петра Квитова и Дона Векич, той започва в 18 часа. Димитров и Лопес ще излязат на корта около 19.30.

За последно Димитров игра в осминафиналите на Australian Open, където загуби от Франсис Тиафо. След това малко повече от два месеца той не е играл, като се отказа от турнирите в Ротердам, Акапулко и Индиън Уелс заради травма в рамото.

В кариерата си преди това 29-ият в световната ранглиста винаги е изтъквал с благодарност, че не е бил измъчван от контузии.

Тази вечер той ще играе с Лопес, срещу когото има три победи от пет двубоя. Миналия сезон в Маями Димитров отпадна в третия кръг след поражение от Жереми Шарди.

Това ще е деветото участие на българина в турнира, като до момента той два пъти е успявал да стигне до осминафиналите - през 2012 и 2016 г. В актива си в надпреварата Димитров има девет победи и осем загуби.