Парад на куклите превзема столичния център
Секция: КУЛТУРА
23 Март 2019 12:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Парад на куклите превзема столичния център

/КРОСС/ Столичен куклен театър отново ще е домакин на Куклен софийски театрален салон, на който ще бъдат представени номинираните представления и творци за награда ИКАР 2019 на Съюз на артистите в България (САБ) за постижения в областта на кукленото изкуство.

Събитието, което се организира от Столична община, САБ и Столичен куклен театър, ще бъде открито днес от 11.30 часа пред театъра на улица „Гурко“ 14 с голям парад на куклите, в който ще могат да се включат всички малки и големи любители на кукленото изкуство.

От 12.00 часа зрителите ще могат да видят премиерното представление „Хитър Петър“, а от 16.00 до 18.00 часа да се включат в куклено-театралните ателиета на Столичен куклен театър. Малки и големи деца ще могат заедно с актьори и сценогарфи от театъра да изработят свои театрални кукли и да научат част от потайностите, които театърът крие „зад завесата“.

Същата вечер, от 19.00 часа, на сцената на театъра гостува ДКТ Бургас с едно от номинираните за ИКАР за куклено изкуство представления – „Филифьонката, която вярваше в бедствия“ предаде БГНЕС.