Радо Янков победи световния шампион във Винтерберг
Секция: СПОРТ
23 Март 2019 18:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Радо Янков победи световния шампион във Винтерберг

/КРОСС/ Радослав Янков записа достоен финал на сезона в Световната купа по сноуборд във Винтерберг. Водещият ни състезател приключи сезона с осмо място в паралелния слалом.

Той влезе във финалите с 16-о време от квалификациите. На осминафинала Янков се изправи срещу двукратния световен шампион за 2019-а Дмитрий Логинов. Въпреки че беше на по-неудобното синьо трасе, Радо победи лидера в квалификациите с 0,03 сек. На четвъртфинала той отново бе на по-бавното трасе и бе изпрреварен от германеца Щефан Баумайстер. Той пък завърши втори, след като отстъпи във финала на австриеца Лукас Матиес. Баумайстер обаче спечели за първи път Малката купа в дисциплината.

Със спечелените днес 320 точки Янков зае девето място в класирането за купата в паралелния слалом. В генералното подреждане за Големия кристален глобус Янков, който голяма част от сезона кара с шина заради счупена кост на дясната ръка, е 21-и. Победител там е руснакът Андрей Соболев. В паралелния гигантски слалом българинът е 29-и, а купата е за словенеца Тим Мастнак.