Близо 500 български шофьори излизат на протест, ако пакет "Мобилност" е в дневния ред на ЕП
Секция: БЪЛГАРИЯ
24 Март 2019 08:25
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Близо 500 български шофьори излизат на протест, ако пакет "Мобилност" е в дневния ред на ЕП

/КРОСС/ Близо 500 български шофьори ще протестират идната сряда в Страсбург, ако в понеделник спорният пакет "Мобилност" бъде включен в дневния ред на Европейския парламент (ЕП). Това заяви изпълнителният директор на Съюза на международните превозвачи Йордан Арабаджиев в Пловдив, където се провежда отчетно-изборно събрание на организацията.

Приетата на форума декларация ще бъде изпратена още тази вечер както на председателите на Европейския парламент и Европейската комисия, така и на личните електронни пощи на всички евродепутати.

Ако пакетът мобилност залегне в дневния ред на последната сесия на Европарламента, това ще е явно нарушаване на процедурните правила, категоричен е Йордан Арабаджиев:

"Безпрецедентен случай е, нещо, което е отхвърлено 3 пъти в Европарламента, да се вкарва за 4-и път. Два от трите доклада не са приети на комисия и никой не знае в действителност, какво ще се гледа. Всичко показва, че те на всяка цена искат да го пробутат този пакет“.

Само няколко са оспорваните промени в пакета, припомни Йордан Арабаджиев:

"Връщането на камиона, връщането на водача - принудително. Спането в кабината да бъде разрешено до изграждането на съответните сертифицирани паркинг зони и командироването“.