Пролет е, време е да хапнем ягоди!
Секция: Здраве
24 Март 2019 10:37
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пролет е, време е да хапнем ягоди!

/КРОСС/ Началото на пролетта настъпи и съвсем скоро ще можем да похапваме едни от най-вкусните плодове за сезона – червените! А именно: ягоди, череши и вишни.

От трите изброени, ягодите са символ на любовта и страстта. Този сочен и леко кисел плод е изключително полезен, но и не трябва да се прекалява с него. Ето какво трябва да знаем за ягодите.

Множество проучвания показват, че ягодите съдържат в себе си химикали, които предпазват образуването на ракови клетки в организма. Този сочен плод съдържа изумителните 129% от дневната стойност витамин C, от който се нуждае тялото ни.

Ягодите имат ниско съдържание на мазнини и калории. Те са перфектният антиоксидант, като са богати на фитонутриенти, затова имат и противовъзпалителни свойства. Този плод ще ви стане още по-любим, когато разберете, че има анти-ейдж ефект.

Въпреки всичките им ползи, трябва да внимаваме при приема на ягоди. Те съдържат фруктоза, която е вредна в големи количества. Също така те са силен алерген и не се препоръчват за хора, при които може да се отключат пролетни алергии.