Кобрата нокаутира Дину
Секция: СПОРТ
24 Март 2019 08:51
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кобрата нокаутира Дину

/КРОСС/ В изключително невероятна битка в САЩ Кубрат Пулев записа една от най-големите си победи, след като с огромна аркада над окото успя да оцелее в мача срещу Богдан Дину и в рунд №7 успя да го нокаутира за 27-а победа в професионалния бокс.

Мачът в Калифорния беше един от най-тежките мачове за българина, който получи тежка серия от удари в 4-ия рунд, които доведоха до отварянето на сериозна аркада над лявото око на Кубрат Пулев. Българинът обаче не трепна и използва края на рунда и 5-ия, за да премине в офанзива и да смачка своя съперник.

Така се стигна до 7-ия рунд, в който Пулев прати два пъти в нокдаун своя съперник, а при третия главният рефер взе решение и прекрати мача, провъзгласявайки Кобрата за победител с нокаут.

Мачът не премина и без трудни за съдията решения, като в 7-ия рунд Пулев беше пред угрозата да бъде дисквалифициран. При първия нокдаун той нанесе допълнителен удар, когато Дину вече беше паднал, а румънецът се опита да се възползва от това, показвайки че не може да се изправи. Съдията обаче прецени, че ударът е бил случаен и няма да последва дисквалификация. Чувайки тези думи, Дину веднага скочи на крака и продължи боя, а Пулев беше лишен от една точка от актива си. Това обаче не промени хода на двубоя, а Пулев заслужено довърши своя съперник още в същия рунд.

Това беше 27-и успех на професионалния ринг за Кубрат Пулев, който записа 2 нокдауна в мача и след аркадата не позволи почти нито едно точно попадение на своя съперник.

 

РУНД №1

Румънецът започна по-добре и в началото успя да нанесе няколко точни удари с лява ръка. Кобрата от своя страна започна по типичен начин - спазване на дистанция и проучване на съперника. Рунда завърши с добри леви удари от страна на Кобрата, който отби и няколко опити за крошета на своя опонент.

 

РУНД №2

И вторият рунд беше оспорван с няколко много точни попадения от страна и на двамата. Към края на рунда Дину нанесе две отлични крошета, но Пулев съумя бързо да се отдалечи и на  свой ред пробва няколко атаки, но и румънецът показа добро придвижване в защита.

 

РУНД №3

Дину започна по-активно и успя да притисне Кобрата в ъгъла, нанасяйки няколко много чисти удара. Кубрат успя бързо да се съвземе, но румънецът продължи да е по-активен в атака. В последната минута Дину отново нанесе два тежки удара с дясна ръка и си гарантира успеха в рунда.

 

РУНД №4

Дину успя да отвори аркада над лявото око на Кобрата в самото начало на рунда, като цялото лице на българина беше обляно в кръв. Той обаче оцеля без да падне, независимо че Дину направи страховити атаки в следващите 30-ина секунди след точното попадение над окото на Пулев. В края на рунда Кобрата подгони съперника си в опит да го удари. На почивката се видя, че на едно и също място са се отворили две големи аркади.

 

РУНД №5

С усмивка на лице Пулев излезе на ринга, но аркадата отново се отвори след един удар от страна на Дину, който продължи да търси попадения в аркадата на Кобрата. Румънецът предприе интересна стратегия, с която опитва удар и, ако не сполучи, веднага търсеше клинч, за да забави темпото в мача, който до този момент контролираше. В последната минута Пулев увеличи темпото, но трудно намираше начин да атакува чисто през стабилния гард на съперника си.

 

РУНД №6

Пулев успя отново да атакува силно в първата минута на рунда, вкарвайки 3 чисти попадения в главата на румънеца. До края на рунда българинът продължи да диктува темпото и спечели и този рунд.

 

РУНД №7

Пулев направи страховита акция в началото на 7-ия рунд и успя да прати в нокдаун своя съперник. Съдията обаче спря отброяването, след като видя, че Пулев е ударил съперника си, когато вече е паднал. Дину остана на пода, а реферът определи ударът за случаен, което означаваше, че Пулев няма как да бъде дисквалифициран за този удар. Чувайки това, Дину веднага стана, но отнеха и точка от актива на Пулев. Това обаче не промени нагласата на Кубрат към рунда - той продължи да връхлита върху съперника си и с кроше и прав прати румънеца на пода - втори нокдаун.

Кобрата прати за 3-и път в нокдаун своя съперник - Дину този път не се изправи, а реферът прекрати мача - техническо нокаут и победа за Кубрат Пулев.

 

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Битката е планирана като 10-рундова и ще бъде дебют за Кобрата отвъд Океана, след като наскоро той подписа договор с промоутърската компания "Топ Ранк". От няколко седмици вече Пулев е в Лас Вегас, където се подготвя с добре известни спаринг партньор – Рафаел Зумбано-Лав, Майкъл Хънтър и Хасим Рахман.

Определено Пулев е в по-добра позиция от съперника си преди боя, тъй като влиза в него с 6 поредни победи в актива си. Далеч зад него остана единствената му загуба в професионалната кариера - нокаутът срещу Владимир Кличко през 2014 година. Докато румънецът допусна единствената си загуба в кариерата в последния си мач. През ноември 2018 г. Дину бе нокаутиран от Джарел Милър

Кантарът на двамата бойци преди срещата показа разлика от почти 5 килограма в полза на Кобрата. Той тежи 113.31 кг., докато румънският боксьор е 108,68 кг. Двамата показаха взаимно уважение и си стиснаха ръцете след кантара и традиционното изправяне лице в лице, които се проведоха в Лос Анджелис.