Георги Свиленски: Нещата, които се случват в държавата вече не ни изненадват
Секция: ПОЛИТИКА
24 Март 2019 12:57
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Георги Свиленски: Нещата, които се случват в държавата вече не ни изненадват

/КРОСС/ „Нещата, които се случват в държавата вече не ни изненадват“ това каза в интервю за предаването „Неделя 150” по БНР зам.-председателят на ПГ на БСП Георги Свиленски.

По думите му, скандалът е огромен и се касае за парламентарни практики. „Българският парламент приемал ли е закони в интерес на дадена фирма, как ще си свърши работата комисията, която трябва да провери съответните случаи? Защото тя неведнъж е проверявала подобни случаи и винаги излиза с констатацията, че няма проблеми. В случая притесненията са, че тази комисия е назначена лично от г-н Цветанов“, коментира Свиленски.

Той отрече БСП да има участие в този скандал. „Всички вие знаете, откъде дойде информацията. Със сигурност тя не е от България. И г-н Цветанов, и г-н Борисов трябва много добре да си направят изводите. Кои и защо, и защо точно сега дава тези сигнали”, изтъкна той, визирайки, че информацията за сделките с луксозните апартаменти първо се появи в „Свободна Европа“.

Според Свиленски предсрочни парламентарни избори вече са неизбежни. „Няма кака в едно гнездо на оси да влезеш с добри намерения. Вътре, единствената цел, която се постига, е разпределяне на постове, разпределяне на позиции и ако може вследствие на това някой да получи някое жилище някъде“, каза още Георги Свиленски.