Фелдшери и лекарски асистенти излизат на протест
Секция: БЪЛГАРИЯ
25 Март 2019 07:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Фелдшери и лекарски асистенти излизат на протест

/КРОСС/  Навръх Благовещение фелдшерите и лекарските асистенти в България излизат на национален протест под прозорците на здравното министерство.

Протестът, който ще започне в 12.00 часа, е под надслов: Самостоятелна и независима професионално - съсловна организация за фелдшерите/лекарски асистенти с цел защита професионалните права на специалистите в полза на обществото.

Организаторите заявяват, че решението за протеста е следствие на игнорирането от страна на министър Ананиев на техните предложения за срещи и диалог, както и „лицемерното и неуважително отношение към едно медицинско съсловие практикуващо във всички структури на здравната система и приоритетно в спешна медицинска помощ".

„Вярваме, че каузата ни ще бъде подкрепена и от други професионални съсловия в здравеопазването, обществени и пациентски организации, организации на работодатели и синдикати. Декларираме, че професионалистите ще продължат да отстояват своите справедливи искания и правата на съсловието със всички възможни законови средства до решаването на поставените от тях въпроси", заявяват от Сдружението на фелдшерите в България - СМФБМБ, цитирани от БГНЕС.