Главният прокурор на Турция пристига на официално посещение у нас
Секция: ПОЛИТИКА
25 Март 2019 09:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Главният прокурор на Турция пристига  на официално посещение у нас

/КРОСС/ На 25 март 2019 г. по покана на главния прокурор на Р България - Сотир Цацаров на двудневно официално посещение у нас пристига делегация, водена от главния прокурор на Република Турция Мехмет Акарджа. Визитата е в рамките на подписаното през 2014 г. Споразумение за сътрудничество между Главната прокуратура към Касационния съд на Република Турция и Прокуратурата на Република България.

До момента са разменени пет визити между главните прокурори на Р България и Р Турция, провеждани са и обучения на прокурори от двете страни.

Тема на разговорите между Мехмет Акарджа и главния прокурор Сотир Цацаров ще бъдат терористичните заплахи, борбата с организираната престъпност и международното сътрудничество по наказателноправни въпроси.

В рамките на посещението са предвидени срещи с министър-председателя на Република България - г-н Бойко Борисов, с министъра на вътрешните работи - Младен Маринов и със заместник министър на правосъдието.

Г-н Мехмет Акарджа е Главен прокурор на Върховния апелативен съд от 2015, преди това е бил председател на наказателна колегия на Върховния апелативен съд, в съдебната система на Р Турция е от 1987г, когато встъпва като кандидат съдия.