Един студент на автосалона в Женева
Секция: Автомобили
25 Март 2019 12:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Един студент на автосалона в Женева

/КРОСС/ Стоян Досев е второкурсник. Учи в Техническия университет - филиал Пловдив. Специалността му е „Транспортна техника и технологии", а мечтата му - да участва в разработката и производството на съвременни автомобили. И още във втори курс направи първата си крачка към своите мечти. Крачката му се оказа голяма, защото го отведе на тазгодишния автосалон в Женева, Швейцария. Там бъдещият инженер представяше спортния автомобил SIN R1.Доверие във възможностите му да представи супер автомобила, произвеждан в Русе, му гласува фирмата SIN Cars International , за която Стоян Досев работи отскоро. „Моите състуденти още не знаят с какво се занимавам, ще ги запозная за първи път днес в Деня на специалността „Транспортна техника и технологии" и ще им представя автомобилите SIN R1. Мисля, че ще се впечатлят от качествата на автомобила и от факта, че го сглобяваме у нас. Този автомобил е поръчков и се изработва от 2 до 6 месеца. Конкурентното предимство на SIN R1 спрямо другите спортни автомобили е съотношението на цената към максималната скорост, ускорението и поведението на пътя. В края на втори курс започвам да разбирам ползата от познанията, които натрупвам. Сега очаквам с нетърпение да започнем да учим предмети с по-голяма практическа насоченост." - разказа Стоян Досев.
Пред своите състуденти и преподаватели второкурсникът представя спортния автомобил с впечатляващи цифри:
Базовият модел Sin R1 450 е с работен обем на двигателя 6.2 l и мощност 450к.с. Той ускорява от 0 до 100 км/ч за 3.9сек., като достига максимална скорост по-голяма от 300км/ч.
По-мощният Sin R1 650 е със същия обем на двигателя от 6.2 l, мощността му обаче е 650к.с. Той ускорява от 0 до 100 за 3.4сек., а максималната му скорост надвишава 350км/ч
Версия хибрид е с 550к.с. и електромотор с 120к.с. Ускорява до 100 км/ч за 3.5сек. И максимална скорост над 300kм/ч
Автомобилите са с изцяло карбоново купе, произведено в България. То прави автомобилите изключително леки. Двигателят е от Chevrolette Corvette 6.2l ,а скоростната кутия от Lamborghini Gallardo (ръчна скоростна кутия).