„Моят зелен град“ дава втори живот на пластмасовите бутилки
Секция: БЪЛГАРИЯ
25 Март 2019 11:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 „Моят зелен град“ дава втори живот на пластмасовите бутилки

/КРОСС/ В рамките на месец 10 спирки на градския транспорт в София ще имат допълнителна функционалналност. Специални контейнери за разделно събиране на пластмасови отпадъци са вградени в съществуващите съоражения и приканват: „Дай шанс на пластмасовата си бутилка да заживее отново".
Нестандартната кампания е част от инициативата с 12-годишна история „Моят зелен град", организирана от Кока-Кола в България в партньорство с ЕКОПАК България и Столична община. Целта на инициативата е да покаже, че заедно, с малко усилия на всеки от нас можем да направим града ни по-зелен и чист. С количествения еквивалент на събраната пластмаса ще бъдат произведени първите в България 3D принтирани пейки от рециклирана пластмаса, които ще бъдат поставени в парка „Заимов" в София.

Тази година „Моят зелен град" е в подкрепа на глобалния ангажимент на Системата на Кока-Кола „Свят без отпадъци", който има за цел събиране и рециклиране на еквивалента произведени и реализирани на пазара опаковки за еднократна употреба до 2030 г. За изминалите 11 години служители от Системата на Coca-Cola в България и граждани успяха да съберат хиляди чували с отпадъци, реновираха десетки локации из цялата страна, засадиха три гори и осиновиха още две. Ежегодно в рамките на кампанията се подбират локации, в които трудът на доброволците е необходим и полезен в цялостната грижа за околната среда и допринася за подобряването на екологичните условия и ресурси в съответната местност.