Трети потенциален кандидат за българските активи на ЧЕЗ
Секция: ИКОНОМИКА
25 Март 2019 14:49
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Трети потенциален кандидат за българските активи на ЧЕЗ

/КРОСС/ „Еврохолд" е третият потенциален купувач на българските активи на ЧЕЗ, съобщава „Лидове новини" . Пред „Хоризонт" от българската компания заявиха, че не коментират „слухове и спекулации", от централата в Прага заявиха, че имат споразумение за конфиденциалност и очакват обвързващи оферти през април.

Още миналата седмица стана ясно, че в надпреварата ще се включи и трети потенциален инвеститор, след като Томаш Плескач от Надзорния съвет на дружеството анонсира тази информация. Още тогава „Хоризонт" неофициално разбра, че става дума за българска компания, а финансирането най-вероятно ще бъде осигурено от руски или английски банки. Тази сутрин „Лидове новини" - чешкото издание, което първо разкри намеренията за продажба на българските активи на ЧЕЗ, съобщава, че третият инвеститор е „Еврохолд".

За последните две години компанията има повече от десет придобивания, но оттам официално заявиха за „Хоризонт", че като публична компания, търгувана на борсите в София и Варшава, не могат да коментират слухове и спекулации. „Ако компанията и подразделенията й възнамеряват да реализират нови придобивания в бъдеще, те ще ги обявят публично и своевременно ще информират всички заинтересовани лица", допълват от „Еврохолд". От ЧЕЗ - Прага и тази сутрин заявиха, че докато не получат обвързващи оферти, не могат да коментират търговски преговори. Все още „Инерком" и индийската „Индия пауър" са потенциални купувачи на българските активи, категорични са от Прага.