Няколко партии поискаха широко дясно обединение
Секция: ПОЛИТИКА
25 Март 2019 15:23
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Няколко партии поискаха широко дясно обединение

/КРОСС/ Членовете ни са десни и дясноцентристки организации. Част от тях са сред основателите на някогашния голям Съюз на демократичните сили, онзи, който донесе фундаментална промяна за България - промяната към демокрация. Днес именно тя е заплашена в страната ни и това е сериозната тема, която ни събра", каза Валентина Василева - председател на Единна народна партияна пресконференция на „Възход" - формация, която обединява няколко партии и неправителствени организации.

„Ние отказваме да повярваме, че съдбата ни е в ръцете единствено на хора като Борисов, Нинова и Доган. Вярваме, че у нас има много талантливи, съвестни и смели хора, които настояват да живеят по-добре и по-честно, а не в страх, бедност и унижение", подчерта Валентина Василева.

Коалицията е създадена не за да робува на старите дрязги и амбиции на бивши лидери, а да даде хоризонт за бъдещето на модерна България, каза Стефан Иванов - председател на Движение демократично действие.

„Нашата ръка остава протегната към други демократични формации - например Движение България на гражданите и Демократична България, но при две условия. Първото е пълно равноправие на политическите партньори. Очаква ни много работа и не смятаме, че е разумно да продължи доминацията на политическия егоизъм", подчерта Стефан Иванов.

Движение „Възход" обединява 6 политически формации и 3 неправителствени организации, сред които Единна народна партия (ЕНП), Движение демократично действие - Д3, Съюз на свободните демократи (ССД), Радикалдемократическа партия (РДП), Българска социалдемократическа партия (БСДП), Български демократичен съюз „Радикали", Български национален фронт - Чикаго, Национално консервативно движение „Десен профил", Организация на българите в Република Северна Македония - „Радко".