Роналдо се контузи при ново равенство на Португалия
Секция: СПОРТ
26 Март 2019 08:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Роналдо се контузи при ново равенство на Португалия

/КРОСС/ Португалия записа второ домакинско равенство в Група В на квалификационния цикъл за Евро 2020. Футболистите на Фернандо Сантош завършиха 1:1 срещу Сърбия на "Луж", а няколко дни преди това направиха 0:0 с Украйна.

Лошата новина бе контузията на Кристиано Роналдо. Звездата на португалците изкара 30 минути, но след това разбиха носа му, а след това и получи травма в дясното бедро и трябваше да напусне.

Душан Тадич изведе Сърбия напред в резултата от дузпа в 7-ата минута, а Данило Перейра изравни в 42-ата минута след изключително красиво изпълнение.

През второто полувреме реферът Симон Марчиняк отсъди дузпа за домакините за игра с ръка на Рукавина, но след това я отмени след намеса на един от асистентите си. Португалия създаде куп положения до края, но пропуските взеха връх и срещата завърши наравно.

С автогол в добавеното време Украйна стигна до успех с 2:1 при визитата си на Люксембург в другата среща от групата. Домакините поведоха чрез нападателя си Давид Тюрпел в 34-ата минута. Шест по-късно украинците изравниха след пас на Олександър Зинченко към Виктор Циганков, който отбеляза дубютното си попадение.

След почивката и двата тима създадоха добри положения, но нов гол не падаше. В продължението обаче Жерсон Родригес имаше нещастието да си отбележи автогол с глава за крайното 1:2.

Франция разгроми с 4:0 Исландия и записаха втори успех в група H. Юмтити откри резултата в 12-ата минута, а през втората част се разписаха Жиру, Мбапе и Гризман.