Главният прокурор Сотир Цацаров прие китайска делегация
Секция: БЪЛГАРИЯ
26 Март 2019 11:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Главният прокурор Сотир Цацаров прие китайска делегация

/КРОСС/ Главният прокурор на Република България г-н Сотир Цацаров прие делегация от Националната комисия за надзор на Китайската народна република /КНР/, ръководена от зам.-директора й г-н Ли Шулей.
Националната комисия за надзор в Китай се занимава с разследване на корупция, включително, свързана с висши държавни служители.

На срещата с главния прокурор Сотир Цацаров и прокурори от ВКП бяха обсъдени международното сътрудничество по наказателни дела, както и корупционните престъпления и конфискацията на имущество, придобито по престъпен начин.

До момента са проведени разговори с вицепрезидента г-жа Илияна Йотова, с министъра на вътрешните работи г-н Младен Маринов, със зам.-министър на правосъдието и с председателя на КПКОНПИ г-н Пламен Георгиев.


Националната комисия за надзор на КНР е създадена през март 2018 г. с последни изменения в конституцията и на практика е най-големият и влиятелен държавен антикорупционен орган. Тя извършва самостоятелни разследвания, след което предава делата за разглеждане в прокуратурата.