Три мобилни пункта за отпадъци организира Столична община за Часът на земята
Секция: БЪЛГАРИЯ
26 Март 2019 13:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Три мобилни пункта за отпадъци организира Столична община за Часът на земята

/КРОСС/ И през тази година Столична община ще вземе активно участие в отбелязване на световната инициатива Часът на Земята, която ще се състои на 30 март 2019 г. Освен с традиционното изгасяне на осветлението на значими сгради в София за един час - между 20:30 и 21:30 часа, за целия ден в неделя ще бъдат разкрити временни мобилни пунктове за изземане на специфични отпадъци - старо електрическо и електронно оборудване, текстилни отпадъци и опасни отпадъци. Мобилните пунктове ще са разположени на паркинга на пл. Батенберг между 11:00 и 16:00 часа.
За втора поредна година за Часът на Земята ще бъде разкрит Фермерски пазар с богато разнообразие от фермерски и занаятчийски храни на малки производители от различни краища на страната. Той ще бъде разположен в градинката срещу Народния театър и ще работи между 10:00 и 18:00 часа
В допълнение към инициативите, Столична община ще освети зеления сигнал на 50 пешеходни светофара в града във формата на сърце - отправяйки ясно послание за любов към природата и подсещайки гражданите да изгасят осветлението си вечерта, включвайки се в световната инициатива.
Столичани и гостите на града са поканени и на традиционното гасене на светлини за Часа на Земята и съпътстващото го огнено шоу пред Народния театър Иван Вазов от 20:30 часа.