Започна делото срещу "Черната вдовица" от Бургас
Секция: БЪЛГАРИЯ
26 Март 2019 15:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Започна делото срещу "Черната вдовица" от Бургас

/КРОСС/ Бургаският окръжен съд даде ход на делото срещу 63-годишната бивша учителка Веселина Гинева. Тя е обвинена за това, че при условията на продължавано престъпление, противозаконно лишила от свобода съпруга си Димитър М. Така наречената Черна вдовица го държала заключен в една от стаите в жилището им, като деянието е извършено по начин опасен за здравето на пострадалия. Не му давала лекарства, както и не допускала лекар.

След като починал, жената скрила трупа в контейнер в Морската градина и две години получавала незаконно пенсията му - от 01.09.2014 г. до 31.08.2016 г. Така Веселина Гинева е причинила имотна вреда на Националния осигурителен институт в общ размер на 21 140 лева.

По делото са призовани множество свидетели, които ще бъдат изслушвани от съдебния състав с председател Яни Гайдурлиев.

Веселина Гинева от самото начало дава противоречиви показания. Първо твърдеше, че съпругът й инж.Димитър Миразчиев е в старчески дом, после, че "отишъл по жени", след това, че май сам избрал да отиде в Айтос и т.нат. Тялото на мъжа месеци гниеше в контейнер, преди полицаите да го открият, заради което е трудно с категоричност експертизата да посочи дали е умрял от нанасяне на удари.

Патоанатомите са категорични затова, че най-вероятната причина за смъртта му е глад. Т.е. - умрял е в адски, може би няколкодневни мъки, но няма пряка улика срещу Веселина Гинева, освен бележките, които инж.Миразчиев е подхвърлял през прозореца на жилището, в което е бил държан като заложник от бившата си съпруга.

Негови приятели подозират, че Веселина Гинева днес ще разиграе нов спектакъл - ще набеди Димитър за алкохолик, умрял от препиване, Флагман. "Това е гавра с паметта на Митко. Той беше изключителен човек, сочеха го за пример в Нефтозавода. Ходеше на конференции в чужбина, мнението му тежеше и хората много го уважаваха", казват негови близки пред "Флагман".