Агенцията по вписванията ще работи извънредно през уикенда
Секция: ИКОНОМИКА
30 Март 2019 09:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Агенцията по вписванията ще работи извънредно през уикенда

/КРОСС/ Всички офиси на Агенцията по вписванията в страната ще работят днес извънредно с работно време от 09.00 до 15.30 часа. Това съобщиха от пресцентъра на Агенцията. Гишетата на Агенцията в София ще бъдат отворени за клиенти и на 31 март 2019 г. от 09.00 до 15.30 часа. Така институцията цели да улесни подаването в срок на декларациите от търговци и организации с нестопанска цел, които през последната година са прекратили дейност.
Законовият срок за подаване на заявленията за липса на дейност е от 01 януари 2019 г. до 31 март 2019 г. Агенцията по вписванията припомня, че освен на гише, документите могат да се подават и онлайн на сайта на Търговския регистър и регистъра на юридически лица с нестопанска цел - www.brra.bg. Според статистика на институцията се наблюдава тенденция на нарастващ брой подавани заявления с електронен подпис.
До момента в Агенцията по вписванията са постъпили около 100 000 декларации. От тях около половината са подадени на гише, а останалата половина - по електронен път. На база подадените заявления от миналата година се очаква в следващите 8 дни да бъдат внесени над 75 000 заявления.