Слънцето ще ни гали и в неделя
Секция: БЪЛГАРИЯ
30 Март 2019 17:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Слънцето ще ни гали и в неделя

/КРОСС/ Над Западна България през нощта ще е ясно, в неделя - предимно слънчево. Над останалата част от страната облачността ще е разкъсана, намаляваща в следобедните часове. Ще духа слаб североизточен вятър.

Минималните температури ще са предимно между 0 и 5 градуса, максималните между 15 и 20 градуса, по Черноморието 11-13 градуса. Атмосферното налягане ще се понижи, ще се приближи до средното за месеца.

В планините облачността ще е променлива, над западните райони - незначителна. Ще духа умерен, по високите и открити части - силен североизточен вятър. Температурите ще се повишат и максималната на височина 1200 м ще е около 8 градуса, на 2000 м около 1 градуса.

По Черноморието ще има временни увеличения на облачността. Ще духа слаб североизточен вятър. Максимални температури между 11 градуса и 13. Температурата на морската вода е 11 градуса, вълнението на морето ще е 3-4 бала.

В понеделник над Западна България ще преобладава слънчево време. Над Централна и Източна ще има повече облачност, без валежи. Вятърът ще остане североизточен, в източните райони умерен. Температурите ще се повишат още и преобладаващите минимални ще са между 0 и 5, максималните - между 18 и 23 градуса.