"Сименс": Неясният Брекзит съсипва бизнес репутацията на Великобритания
Секция: ИКОНОМИКА
01 Април 2019 13:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
"Сименс": Неясният Брекзит съсипва бизнес репутацията на Великобритания

/КРОСС/ Великобритания руши репутацията си на държава със стабилна бизнес среда посредством политически разделения относно напускането на ЕС и рискува да излезе от единния търговския блок с изключително вредния Брекзит без сделка, заяви британският шеф на германския индустриален гигант "Сименс" (Siemens).

След като в края на миналата седмица Брекзит сделката, договорена от премиера Тереза ​​Мей, беше отхвърлена за трети път от парламента на страната, има засилващ се натиск от различни съперничещи си фракции за излизане от ЕС без споразумение, за много по-мек развод, или за предсрочни избори в страната.

"До неотдавна Великобритания беше фар на стабилност, а сега станахме за посмешище", заяви шефът на британското поделение на компанията "Сименс" - Юрген Майер, в отворено писмо до законодателите на Обединеното кралство, публикувано в понеделник от сайта Politico и цитирано от агенция Ройтерс.

Юрген Майер посочи, че за него става все по-трудно да спечели подкрепата на борда на компанията относно инвестиционните решения, тъй като Великобритания се насочва към "изключително вреден Брекзит без сделка". Според него страната е изправена пред "постоянни щети", особено в секторите на производството и на високите технологии.

"Това трябва да престане. Всички ние изчерпваме нашето търпение. Вземете решение и се обединете около компромис свързан с митническия съюз, който да осигурява икономическа сигурност и стабилност", призова той британските законодатели. Майер подчерта, че митническият съюз между Великобритания и ЕС ще бъде предпочитаният вариант за бизнеса, тъй като това "е съществена част от търговията без търкания и спестява на предприятията ежегодно милиарди от безсмислени и непродуктивни митнически декларации".

Ройтерс напомня, че през последната финансова година до септември 2018-а компанията Siemens UK е генерирала приходи от 5 млрд. паунда и е разполага с 15 000 служители във Великобритания.