Обиколката на Германия ще почете падането на Берлинската стена
Секция: СПОРТ
01 Април 2019 18:27
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Обиколката на Германия ще почете падането на Берлинската стена

/КРОСС/ Обиколката на Германия по колоездене ще почете 30-годишнината от падането на Берлинската стена, съобщиха организатори. Четиридневното състезание започва на 29 август в Хановер и ще завърши на 1 септември в Ерфурт. Тазгодишният маршрут на тура ще пресече пътят на „Желязната завеса“ – границата между Източна и Западна Германия, отбелязвайки 30-годишнината от падането на Берлинската стена този ноември.

„Състезанието ще отдаде почит на отварянето на вътрешната германска граница с няколко пресечки“, съобщиха организатори в свое изявление. Германският тур се завърна към колоездачния календар през 2018 след десетгодишно отсъствие и миналогодишното състезание бе спечелено от словенеца Матей Мохорич. Миналогодишният шампион в Тур дьо Франс Джерайнт Томас завърши сред основната група от колоездачи и присъствието на уелсеца подобри профила на Обиколката на Германия при нейното завръщане в тура.

Всеки един от четирите етапа тази година предлага опции за спринтьори и катерачи, особено около планинската верига Харц в Турингия в дебютния ден. „След нашето успешно завръщане миналата година, ние искахме отново четири класически етапа“, заяви 38-годишният бивш професионален колоездач Фабиан Вегман, който е спортен директор на Германския тур. „Състезанието е удобно както за спринтьори и катерачи, а това ще запази победителя в неизвестност до последния метър“, завърши той предаде БГНЕС.