Предстоящи събития на 3 април
Секция: Предстоящи събития
03 Април 2019 07:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития на 3 април

/КРОСС/ София.
От 11.30 часа президентът Румен Радев ще награди победителите в конкурса за млади преподаватели „Найважният урок. Послание към бъдещите ми ученици" на „Дондуков" 2.

***
София.
От 09.00 часа ще започне редовното заседание на Народното събрание.

***
София.
От 10.00 часа ще започне седмичното заседание на Министерския съвет.

***
София.
От 09.00 часа в храм „Света София" в присъствието на Негово Светейшество патриарх Неофит ще бъде отслужена Архиерейска света Литургия по повод 140-годишнината от обявяването на София за столица на България.

***
София.
От 10.00 часа в сградата на КЕВР ще се проведе открито заседание за обсъждане на доклад относно заявление на „Топлофикация - Враца" ЕАД за одобряване на Общи условия за продажба на топлинна енергия за битови нужди от „Топлофикация - Враца" ЕАД на клиенти в град Враца.

***
София.
От 11.00 часа в клуб „Журналист" на Съюза на българските журналисти - ул. „Граф Игнатиев" 4, ет. 1., Световното Движение за мир ще бъде представено пред медиите и представители на дипломатическия корпус. Участие ще вземе Пламена Заячка, председател на Инициативния
комитет на Световното Движение за мир.

***
София.
От 11.00 часа на пл. „Свети Александър Невски" кметът на София Йорданка Фандъкова ще връчи знамена на столичните училища по повод 140- годишнината от обявяването на София за столица на България. В тържествената церемония по освещаване на знамената участие ще вземат Националната гвардейска част, Гвардейският представителен духов оркестър, Представителният ансамбъл на въоръжените сили и представители на Софийската Света митрополия.

***
София.
От 11.00 часа в заседателна зала на Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий" ще се проведе брифинг по повод началото на основен ремонт на покрива на сградата.

***
София.
От 11.30 часа в двора на ГД „Национална полиция" ще се състои брифинг за представяне на окончателните данни от проведената 24-часова операция за контрол на скоростта.

***
София.
От 16.00 часа до 18.00 часа ще се проведе обиколка с празничния ретро трамвай по повод 140-годишнината от обявяването на София за столица на България. Маршрутът е: пл. „Възраждане" - бул. „Христо Ботев" - пл. „Македония" - ул. „Алабин" - бул. „Мария Луиза" - Централна гара - бул. „Христо Ботев" - пл. „Възраждане".

***
София.
От 17.00 часа в Галерия на открито в Градската градина Държавна агенция „Архиви" и Столична община представят изложбата „Да съградиш столица".

***
София.
От 18.00 часа в Ларгото ще се проведе концерт на Софийския духов оркестър с диригент Васил Делиев по повод 140-годишнината от обявяването на София за столица на България.

***
София.
От 20.30 часа на площад „Княз Александър I" ще започнат празнични илюминации

***
Видин.
От 13.30 часа в залата на 6 ет. в административната сграда на Общината кметът Огнян Ценков ще награди Ивана Виткова от Общинския младежки съвет за превенция на зависимости, във връзка с успешното й представяне на Световен младежки форум през месец март във Виена, Австрия.

***
Враца.
От 14.00 часа в ОДМВР Враца ще се проведе брифинг.

***
Върбица./с. Маломир.
От 11.00 часа в сградата на кметството ще се проведе срещата на жителите на село Маломир с началника на полицейското управление гл. инсп. Румен Симеонов.

***
Кърджали.
От 16.00 часа ПП ГЕРБ организира граждански диалог на тема регионално развитие в конферентната зала на комплекс „Арпезос".

***
Никола Козлево.
От 10.00 часа началникът на полицейското управление в Каолиново гл. инсп. Кирил Кирилов ще проведе среща с жителите на Никола Козлево в сградата на кметството.

***
Пловдив.
От 12.00 часа в Регионалния пресцентър на БТА ще се проведе пресконференция на Коалиция „Кауза Пловдив".

***
Сливен.
От 10.00 до 16.00 часа Регионална дирекция по горите-Сливен организира „Ден на отворените врати", като посетителите ще могат да се срещнат със служители от дирекцията, да видят презентации и експозиции за лесовъдската професия и грижите, които се полагат за гората.

***
Смолян.
От 14.00 часа директорът на Регионалната дирекция по горите ще даде пресконференция по повод „Седмица на гората - 2019 г.".

***
Търговище.
От 11.00 часа в зала 28 на Община Търговище ще бъде дадена на пресконференция за кампания за почистване на града и населените места преди Великден.