Сделка и условни присъди за ромите, пребили командоса във Войводиново
Секция: БЪЛГАРИЯ
04 Април 2019 11:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Сделка и условни присъди за ромите, пребили командоса във Войводиново

/КРОСС/ Братята Борис и Асен Пакетови получиха минимални присъди за побоя над командоса Валентин Димов. Районен съд-Пловдив даде една година условно и 3 години изпитателен срок за по-малкия брат Борис и 3 години условно с 5 години изпитателен срок за по-големия Асен Пакетов.
Двамата сключиха споразумение с прокуратурата, което съдът одобри, защото двамата имат чисто съдебно минало. Присъдата влиза в сила веднага и двамата ще бъдат освободени от ареста днес.

На Богоявление двамата братя пребиха жестоко и без причина командоса Димов, който дълго време беше в болница и претърпя редица операции. След инцидента хората от Войводиново се вдигнаха на масови протести.

С решение на кмета на община Марица Димитър Иванов и с решение на съда къщите на ромите бяха бутнати.

Както е известно, военният министър Красимир Каракачанов посети Войводиново след инцидента и каза, че "ромите в България са станали изключително нагли и търпимостта на българското общество се изчерпа".

Министърът обсъди с кмета и с областния директор на МВР мерките, които ще вземат във връзка с конкретния случай и обясни, че трябва да се направи цялостна програма за решаване на ромския въпрос.

"Хората не са длъжни да търпят част от населението, което има само права и не иска да разбере, че има и задължения и трябва да спазва закона", каза тогава Каракачанов и допълни, че мерките трябва да са буквално обвързване на социалните помощи с образованието и труда.