Предстоящи събития на 4 април
Секция: Предстоящи събития
05 Април 2019 07:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития на 4 април

/КРОСС/Предстоящи събития в страната за 05 април 2019 година

***
София.
От 9.00 часа ще започне редовното пленарно заседание на Народното събрание.

***
София.
От 9.00 часа в Централната избирателна комисия ще започне регистрацията на партии и коалиции за предстоящите избори за Европейски парламент.

***
София.
От 9.00 часа председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов ще внесе в ЦИК документите за регистрация за европейските избори.

***
София.
От 10.00 ч. до 11.30 ч. в Sense Hotel Sofia ще бъде представена Централизираната автоматизирана информационна система „Електронни обществени поръчки".

***
София.
От 14.00 часа в сградата на АПИ ще бъдат отворени офертите на участниците в обществената поръчка за избор на изпълнители на строителния надзор при рехабилитацията на 17 км пътища в Северна България.

***
Варна.
От 11.00 часа в зала 214, на втория етаж в Очна болница ще се проведе пресконференция във връзка с проблемите в здравното заведение.

***
Варна.
От 14.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ - Варна (ул. „Георги Бенковски" № 1) председателят на Комисията за противодействие на корупцията в Общинския съвет Калин Калевски ще приема граждани.

***
Велики Преслав.
От 11.00 часа в зала 406 в сградата на Община Велики Преслав ще бъде дадена пресконференция за стартиране на проект "Създаване на Център за грижа за лица с умствена изостаналост в село Имренчево.

***
Враца.
От 14.00 часа в ОДМВР ще се проведе редовният месечен брифинг.

***
Враца.
От 17.00 часа в храм "Св.Георги Победоносец" Негово Високопреосвещенство Врачанския митрополит Григорий ще отслужи акатист на Пресвета Богородица.

***
Кюстендил.
От 11.00 часа Районният съд ще гледа делото срещу животновъда, отглеждал коне в Осоговската планина.

***
Пазарджик.
От 11.00 часа тричленен въззивен състав на Окръжен съд - Пазарджик ще разгледа наказателното дело за отстраняване от длъжност на кмета на
Община Стрелча Стойно Чачов.

***
Плевен.
От 11.30 часа в зала „Магнум" на Втора клинична база „Проф. д-р Марин Ганчев" с тържествена промоция Медицински университет - Плевен (МУПлевен) ще дипломира Випуск 2019 на Факултет „Обществено здраве". Официален гост на тържествената промоция тази година ще бъде Негово Превъзходителство г-н Ерик Льобедел, посланик на Франция в България. На официална церемония в началото на празника той ще удостои чл.- кор. проф. Григор Горчев с френското държавно отличие - степен „Кавалер" на Ордена на академичните палми.

***
Пловдив.
От 11.40 часа на площад „Стефан Стамболов" 1 кметът на Община Пловдив инж. Иван Тотев ще посрещне президента на Федерална република Германия Франк-Валтер Щайнмайер.

***
Пловдив./с. Скутаре
От 15.00 часа в читалище „Светлина" ще се проведе граждански диалог на тема образование, част от платформата „Европа в нашия дом". Участие във форума ще вземат министърът на образованието Красимир Вълчев и председателят на парламентарната Комисия по образованието и науката Милена Дамянова.

***
Пловдив.
От 17.30 часа в зала „Пловдив" на Гранд хотел „Пловдив" (ул. „Златю Бояджиев" 2) ще се проведе граждански диалог на тема образование. В дискусията ще участват министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, председателят на парламентарната Комисия по образование и наука Милена Дамянова, евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ д-р Андрей Ковачев, народни представители, кметове, общински съветници.

***
Силистра.
От 14.00 часа заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова ще даде брифинг за журналистите в заседателната зала на Община Силистра. В брифинга ще участват и кметът на Община Силистра д-р Юлиян Найденов, зам.-кметът Денка Михайлова, изп. Директор на Агенцията за социално подпомагане Румяна Петкова, изп. директор на ИА „Главна инспекция по труда" Румяна Михайлова, изп. директор на Агенцията по заетостта Драгомир Николов.

***
Силистра.
От 14.30 часа заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова ще посети Дома за стари хора на ул. „Албена" № 5.

***
Силистра.
От 15.00 часа в Салона на Дома за стари хора заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова ще проведе работна среща със социални работници и представители на различните звена към Министерството на труда и социалната политика.

***
Силистра.
От 16.30 часа заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова ще посети Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания на ул. „Капитан Кръстев" № 13.

***
Хасково.
От 18.30 часа в конферентната зала на парк хотел „Европа" ще се състои кратка пресконференция и откриването на съвместна работна среща, организирана от Столична лекарска колегия и Районна лекарска колегия - Хасково.