Слънчево време през уикенда
Секция: БЪЛГАРИЯ
05 Април 2019 09:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Слънчево време през уикенда

/КРОСС/ Днес ще бъде предимно слънчево. По-късно след обяд от югозапад облачността ще започне да се увеличава, но ще се задържи без валежи. Вятърът ще е слаб до умерен предимно от изток-югоизток. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 18 и 23 градуса, чувствително по-ниски ще са по Черноморието.

На Черноморието облачността ще е променлива, предимно ниска. Повече слънце ще има в часовете около обяд. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 10 и 13 градуса. Температурата на морската вода ще е 9-11 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Около обяд от югозапад ще започне увеличение на облачността, което до вечерта ще обхване Рило-Родопския масив, но валежи са малко вероятни. Ще духа слаб до умерен южен вятър. Температурите ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще е около 11 градуса, на 2000 метра - около 4 градуса. Атмосферното налягане ще се понижи и ще се доближи до средното за месеца.

През почивните дни вятърът ще остане от изток-югоизток, временно ще се усили, в нощните часове ще отслабва и стихва. Облачността ще бъде разкъсана, в събота, 6 април, от югозапад ще се увеличава и в неделя, 7 април, над по-голямата част от страната ще бъде предимно значителна.По-късно през деня в събота в югозападните райони, а в неделя на места в югозападната половина от страната, ще превали краткотраен дъжд. Минималните температури ще са предимно между 1 и 6 градуса, максималните - между 18 и 23 градуса, по-ниски ще са температурите в събота по Черноморието.