Удостояват Хосе Карерас с почетното звание „Доктор Хонорис Кауза“ преди концерта в София
Секция: КУЛТУРА
08 Април 2019 12:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Удостояват Хосе Карерас с почетното звание „Доктор Хонорис Кауза“  преди концерта в София

/КРОСС/ Един от най-легендарните оперни певци на нашето време, Хосе Карерас, прие поканата на родната Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров" да бъде удостоен със званието „Доктор Хонорис Кауза" - най-високото отличие на престижната образователна институция.
Специалната церемония в Академията ще се състои при пристигането на Хосе Карерас за последния му концерт в София на 11 май (събота) в Арена Армеец, с който великият изпълнител, един от Тримата тенори, ще се сбогува с българската публика. Лично ректорът на НМА Проф. Д-р Димитър Цанев ще връчи отличието на Маестро Карерас.
Както вече стана известно, концертът на Хосе Карерас, който предстои след само месец, ще бъде грандиозно събитие, в което ще вземат участие повече от 120 души сценичен, технически и музикален екип.
Между тях особено ключова ще бъде ролята на младия български тенор Росен Ненчев и сопраното Илина Михайлова, които ще застанат на сцената редом с Маестро Карерас и ще изпълнят заедно с него най-популярните арии, с които Карерас си е спечелил вечно място в класическата плеяда на оперната музика.
Симфоничната част пък ще бъде изпълнявана от Оркестъра на Софийска опера балет, избран лично от Карерас между няколко оркестри в България заради богатия си опит в изпълнение на оперна музика у нас и зад граница.
Билети за последния концерт на Хосе Карерас на 11 май в Арена Армеец за България, Македония и Румъния могат да се закупят в мрежата на Ивентим, както и онлайн на цени от 50 лв до 110 лв и ВИП места 180 лв.