Пламна локомотивът на бързия влак Бургас-София
Секция: БЪЛГАРИЯ
09 Април 2019 21:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пламна локомотивът на бързия влак Бургас-София

/КРОСС/ Възпламеняване в машинното отделение на локомотива на бързия влак Бургас-София прекрати движението на влаковете между гарите Стара Загора и Чирпан, съобщиха от БДЖ.

Сигналът за инцидента е подаден в 19.05 часа.След преминаване на композицията през гара Свобода машинистите забелязват дим, който излиза от машинното отделение на локомотива. Локомотивният персонал незабавно предприема необходимите действия по спиране на композицията и отделяне на локомотива от състава на влака.

Използвани са наличните пожарогасители и веднага е подаден сигнал до Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

Във влака е имало 67 пътници, които изчакват във вагоните от композицията да бъдат изтеглени в гара Свобода с друг локомотив, след което ще бъдат превозени с автобуси до гара Чирпан и ще продължат пътуването си с влак до София.

Превоз с автобуси между гарите Свобода и Чирпан ще бъде осигурен и за пътниците от бързите влакове от Варна за Пловдив и от София за Стара Загора, както и за един пътнически влак от Пловдив за Стара Загора.