Баща и син са задържани след екшън в ромската махала в Смолян
Секция: БЪЛГАРИЯ
11 Април 2019 12:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Баща и син са задържани след екшън в ромската махала в Смолян

/КРОСС/ Баща и син ще изкарат по 15 дни в полицейския арест, след сериозен екшън, в ромската махала в Смолян. Това става ясно от решение на Районен съд-Смолян, с което 42-годишен мъж и 19-годишният му син са задържани в ареста на полицията по указа с борба с дребното хулиганство.
Всичко е започнало 8 април, пред един от хранителните магазини на ул. "Младост", където двамата мъже са били подпийнали и се спречкали с няколко жени. Освен с обидни думи, те потърсили и физическа саморазправа, дърпали дамите за косите, удряли и бутали.

Според свидетели, за броени минути мястото се изпълнило с близо 70 души от махалата, като виковете и разправиите били доста сериозни. Магазинерът потърсил полицията за помощ, като дошлите на място униформени потърсили и подкрепление от техните колеги.

След като на място дошли достатъчно полицаи, обстановката се е нормализирала. Бащата и синът били обуздани, както и роднините им и на пострадалите жени. Съответно, срещу двамата били повдигнати и обвинения за извършена непристойна проява, изразяваща се в оскърбително отношение към трети лица, обиди, причиняване на телесни наранявания чрез удари с крак и дърпане за косите на две жени и нарушаване на физическата им неприкосновеност пред много хора в това число и деца, уточняват от пресцентъра на полицията в Смолян.