Заплаха за бомба прекъсна делото срещу руските национали-побойници
Секция: Русия
11 Април 2019 17:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Заплаха за бомба прекъсна делото срещу руските национали-побойници

/КРОСС/ Трети ден в Москва продължава съдебното дело срещу бившите руски национали Павел Мамаев и Александър Кокорин. Двамата са в ареста от шест месеца, обвинени в нанасяне на побой на държавен служител, когото са и обидили на расистка основа (той е от корейски произход).

Делото е следено с особен интерес в Русия, но днес заседанието бе кратко, след като бомбена заплаха евакуира залата в Пресненския съд в столицата. Разбира се, оказа се фалшива, което не спря футболистите и техните приятели-обвиняеми, да се смеят ехидно на случващото се.

Ситуацията им обаче никак не е смешна, защото ги грози присъда до 7 години затвор, ако бъдат признати за виновни по всички обвинения.

Вчера в съда се чуха изключително куриозни неща при публичното даване на показания от свидетели.

Например - Александър Куропаткин, промени почти изцяло своето виждане за това какво се е случило във въпросната вечер на 11 октомври.

Сега той не е сигурен кой точно е ударил въпросния жалител, както и за други щети, нанесени в заведението "Кофемания" рано сутринта след запоя в нощен клуб "Егоист". Пред този бар също е имало сбиване с участието на компанията с футболистите, като е входирана жалба и от пребит там гражданин. За боя над него свидетелите май също са позабравили...

Но се разбра, че във въпросната вечер осемте мъже в компанията са поръчвали без да се притесняват. Сметките им в двете заведения само за алкохол и безалкохолни напитки е около 6000 долара (388 000 рубли).

В поръчваните артикули влизат 3,4 литра уиски, бутилка бяло вино, бутилка шампанско, както и 21 шота с различно съдържание.

Също така се потвърди, че Кокорин се е целувал с непознато момиче, което накара съпругата му да стане и да напусне залата, видимо гневна.