Шефът на полицията в Габрово подаде оставка
Секция: БЪЛГАРИЯ
12 Април 2019 16:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Шефът на полицията в Габрово подаде оставка

КРОСС Шефът на полицията в Габрово Борислав Бончев подаде оставка. Информацията бе потвърдена пред Дарик от пресцентъра на МВР.

Министърът на вътрешните работи е поискал Бончев да се оттегли, а самият той е подал оставката в деловодството на Министерството.

От пресцентъра на МВР заявиха, че всеки момент информацията за оставката на Бончев ще бъде публично обявена.

oнес стана ясно, че областната дирекция на МВР в Габрово е реагирала със закъснение на извършения на 7 април от трима български граждани от ромски произход побой над служител в денонощен магазин и това е довело до ескалация на напрежението в града. Това обяви в кулоарите на Народното събрание председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Пламен Нунев.

За закъснели действия от страна на полицията в града призна и зам.-вътрешният министър Красимир Ципов. Той обясни, че е разпоредена проверка и ако това се потвърди, ще има дисциплинарни наказания.Междувременно премиерът Бойко Борисов поиска оставката на шефа на полицията в Габрово заради създалото се напрежение през последните дни в града.

„Изключвам тези, които подклаждат случващото се в Габрово. Имам основателни претенции към шефа на полицията, на дирекцията там. За мен оставката или поемането на отговорност на този директор трябва да е факт. Защото е допуснато месеци наред да се разхождат такива групички и да пият бирички по детски площадки. Полицията е за това - да не го допусне. Полицията трябваше да ми докладва, за да изпратя още 100, 200, 300 полицаи", заяви пред журналисти в Дубровник министър-председателят.