Осъдиха седем души за данъчни измами, ощетили бюджета с 2 779 186 лева
Секция: ИКОНОМИКА
12 Април 2019 17:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Осъдиха седем души за данъчни измами, ощетили бюджета с 2 779 186 лева

/КРОСС/ Седем лица са осъдени по обвинение за участие в група за данъчни измами, ощетила бюджета с 2 779 186 лева, съобщиха от Спецпрокуратурата.

Две ефективни и пет условни присъди наложи Специализираният наказателен съд.

Съдът уважи в пълен размер гражданския иск на министъра на финансите в размер на 2 779 186 лева спрямо ръководителя на групата, извършил данъчните престъпления.

Седем години лишаване от свобода наложи съдът за организатора на групата. Тригодишна ефективна присъда определи за участник в групата. Останалите членове на престъпното сдружение са осъдени на различни срокове "Лишаване от свобода" с отлагане на изпълнението.

Групата бе неутрализирана на 14 октомври 2014 г. Групата е действала в продължение на 11 месеца - от септември 2013 г.

Участниците организирали внос на месо в страната от името на дружества, регистрирани на малоимотни лица, и избягвали установяването и плащането на ДДС чрез продажба на вносната стока без документи или чрез минимизиране на данъчните задължения с включване на фактури за нереални доставки в дневниците за продажби на контролираните дружества.Присъдата не е окончателна и може да бъде обжалвана и протестирана пред Апелативния специализиран наказателен съд.