Преглед на вестниците
Секция: Преглед на печата
14 Април 2019 08:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Преглед на вестниците

/КРОСС/Нинова кани Станишев в 12 без 5 преди пленума, гласи заглавие на "24 часа" по повод предстоящия национален съвет на БСП, на който трябва да бъде определена евролистата на партията. "Засега президентът на ПЕС не е в листата на лидерката. Ако не се споразумеят, пленумът може да я бламира", пише изданието. Според "24 часа" фаворити на Нинова са лидерът на "лявото крило в партията Янаки Стоилов, зам.-шефката Деница Златева и депутатът Петър Витанов", а петото място в листата се пази за проф. Иво Христов. От вестника изтъкват, че Стоилов и Христов "са известни с антиевропейските си изказвания".

Искам подкрепа - не етническо напрежение, цитира същият ежедневник думите на служителя в супермаркет Венцислав Иванов. Побоят над него предизвика протестите в Габрово. В своя репортаж от вестникът изтъкват, че вчера "за първи път в протеста се включи" и самият Иванов. Цигани пращат децата си при българи - страх ги е от нощни погроми, допълва "24 часа" за ситуацията в Габрово. Пред вестника жителят на града Иван Димитров обяснява как децата ще останат при шефката му. "Хората имат право да протестират, обаче заради едни роми защо трябва да страдат и други", пита Димитров. "Подавам оставка, ако това реши ромския проблем", цитира изданието кметът на града Таня Христова.

"Катерим Еверест за 40 000 долара", е челното заглавие на неделния "Телеграф", обобщаващо проверка на вестника за предстоящите български експедиции в Хималаите. Изданието изтъква, че най-скъпите солови изкачвания на Еврест могат да достигнат и цената от 130 000 долара. Четирима българи ще щурмуват три осемхилядника. Вестникът акцентира върху целта на д-р Атанас Скатов да стане първия веган в света, стъпил на всички 14 осемхилядника.

Сбогуваме се с "Лада", гласи друг от неделните материали на "Телеграф". Руският автомобилен производител Авто-ВАЗ ще прекрати продажбите в Европейския съюз, като в момента моделите им се предлагат в България, Германия, Австрия, Литва и Унгария. Причините за изтеглянето от европейския пазар са по-строгите екологични изисквания, които ще влязат в сила догодина, допълва изданието.