Папа Франциск към младите: Моля ви, вдигнете глави от мобилните телефони
Секция: Православие
14 Април 2019 11:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Папа Франциск към младите: Моля ви, вдигнете глави от мобилните телефони

/КРОСС/ Младите хора не трябва постоянно да се взират в своите мобилни телефони, призова днес папа Франциск, цитиран от ДПА и БТА.

"Моля ви, освободете се от своята зависимост от мобилните телефони", каза Светият отец във Ватикана пред ученици от "Висконти" - елитна гимназия в центъра на Рим. "Сигурно сте чували за трагедията на пристрастяването [. . .], но тази с мобилните телефони е много незабележима", предупреди 82-годишният папа. Франциск призна, че "мобилните телефони са от голяма полза, голям напредък". "Те трябва да се използват и е хубаво, че всеки знае как да ги използва, но когато станеш роб на мобилния си телефон, губиш свободата си", подчерта той.

Франциск прикани юношите и девойките да не се страхуват от тишината, да бъдат сами със себе си; не винаги, защото това не е добре, но да отделят време да бъдат сами със себе си.

През 2017 г. папата се оплака, че по време на литургия се използват мобилни телефони, включително от "много свещеници и епископи", припомня ДПА.

"Моля ви! Литургията не е шоу!", каза тогава Франциск, като отбеляза, че по време на служба свещеникът казва "Издигнете сърцата си", а не "Издигнете мобилните си телефони, за да направите снимка".