Местан може да го изкарат невинен, притеснени роднини на пострадалите
Секция: БЪЛГАРИЯ
16 Април 2019 10:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Местан може да го изкарат невинен, притеснени роднини на пострадалите

/КРОСС/ Близки на семейството, което пострада при катастрофата с участието на лидера на ДОСТ Лютви Местан, изразиха опасения за честността на процеса срещу него

В тежкия пътен инцидент загина 6-месечно бебе, като пуснатият под гаранция политик заяви пред медиите, че другата кола се била движила с превишена скорост и го била ударила челно в насрещното.

Братовчедът на нейния водач Юсеин обаче разказа версията на семейството пред Би Ти Ви: "Доколкото сме разговаряли с Юсеин, той твърди, че не се е движил с превишена скорост. Видял е колата (която идва от път без предимство - б.р.), но си е помислил, че господинът ще спре и ще му даде предимство. Другата кола е излязла внезапно на пътя и той просто е нямало как да избегне удара, опитал се е максимално да се изтегли вляво."

Чичото на водача подчерта, че "10 000 лв. (размерът на гаранцията на Местан - б.р.), 100 000 лв. за него са джобни пари".

Друг близък допълни: "Той е човек с повече познати, връзки - може да го изкарат невинен."

Всички казват, че Юсеин е добър шофьор и до момента не е имал проблеми на пътя. Детето му все още не е погребано - родителите са в болница с травми, макар и не животозастрашаващи.