Орлин Горанов и Акага изненадват с мащабно и цветно шоу на 30 ноември
Секция: КУЛТУРА
16 Април 2019 10:25
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Орлин Горанов и Акага изненадват с мащабно и  цветно шоу на 30 ноември

/КРОСС/ На 30 ноември един от най-емблематичните гласове на българската музика – Орлин Горанов, ще завладее сцената на НДК заедно с фънк формацията Акага.

В зала 1 ще чуем най-популярните песни на любимеца на няколко поколения, поднесени по един различен, модерен и смел начин. Големият концерт-спектакъл „Споделено“ ще представи и изключителните певици от Трио Тринити, щрайх квартета Destiny Quartet и още редица интересни гост музиканти.

Изпълнителят на изключително нежната българска песен “Светът е за двама”, както и на други вечни хитове като “Да започнем отначало“, „Детски спомен“ и „Да не губим време", радва родната публика вече четири десетилетия. Орлин Горанов стои зад любимите мелодии на няколко поколения, но името му присъства и в афиша на множество оперни театри. Към най-новия му опит в необятната сфера на музикалните му превъплъщения, специално за предстоящия спектакъл в зала 1 на НДК, ще се включи и една от най-популярните български групи – Акага.

Музикантите от обичания бенд са считани за основатели на модерния български саунд, който комбинира фюжън, джаз, фънк, фолклорна музика, реге, соул и дори хип-хоп.

Съвместният концерт-спектакъл „Споделено“ ще комбинира елегантния стил, финес и безкрайно топъл глас на Орлин Горанов с фънк звученето на Акага, а резултатът ще е шоу на високо професионално ниво. Почитателите ще имат възможността да чуят песните на Орлин Горанов, поднесени с нови аранжименти и фънк варианти, както и съчетание на стилове като поп, джаз, фънк, евъргрийн и класическа музика.

Към страхотните артисти на сцената ще се присъединят и изключителните вокалистки от Трио Тринити, които през изминалата година достигнаха до полуфинал като първата подобна формация в историята на “Гласът на България“. Трите чаровни певици продължават да участват активно на родната музикална сцена и ще изпълнят както беквокалите в песните, така и някои от най-известните дуети заедно с Орлин Горанов.

В специално подготвената камерна част на концерта ще свирят забележителните момичета от щрайх квартета Destiny Quartet, а специална изненада ще е и участието на Цветан Недялков (китара) и Ясен Велчев (клавишни инструменти).

Мащабният концерт „Споделено“ ще бъде съпроводен и от впечатляваща мултимедия, която ще придаде допълнителен блясък на спектакъла.

Билети за концерта на Орлин Горанов и Акага на 30 ноември в зала 1 на НДК на цени от 20 до 95 лв. може да намерите в мрежата на Eventim.bg