България е домакин за компании от технологичната и аутсоурсинг индустрия
Секция: Технологии
16 Април 2019 10:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
България е домакин за компании от технологичната и аутсоурсинг индустрия

/КРОСС/ На 17 май 2019 г. Пловдив ще се превърне в гореща точка за първия регионален форум за Югоизточна Европа на компании от технологичния сектор и сектора на изнесените бизнес услуги с висока добавена стойност– SEE INNOVATION, TECHNOLOGY AND SOURCING SUMMIT.

Събитието се организира от Българската аутсорсинг асоциация (БАА) в партньорство с Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ) и Община Пловдив. Пловдив е най-атрактивната аутсорсинг дестинация в България след столицата според годишния доклад за развитие на аутсорсинг индустрията за 2018 г.

„След пет много успешни конференции, посветени на развитието на сектора в България, тази година си поставихме амбициозната цел да разширим обхвата на проявата, като поканим колеги и партньори от Югоизточна Европа. Целта ни е да стимулираме развитието на цялостната екосистемата и да начертаем общи планове за налагането на региона като водеща дестинация на световната карта за развитие на високотехнологични продукти и модерни бизнес услуги.“, сподели Ивайло Славов, председател на Българската аутсорсинг асоциация.

Форумът ще събере цяло съзвездие от доказали се в световен мащаб експерти в областта на изнесените бизнес процеси и услуги и високите технологии и ще осигури платформа за представяне и дискутиране на последните тенденции и възможности за развитие на сектора.

Специален гост на събитието ще е д-р Даниел Съскинд, който ще предизвика присъстващите с мотивационната си реч на тема „Бъдещето на професиите“. Преподавател в Оксфорд и бивш главен съветник на британското правителство, д-р Съскинд е съавтор и на бестселъра „The Future of the Professions“. В книгата той изследва влиянието на технологиите и особено на изкуствения интелект върху професиите и обществото като цяло. Участията му в TED Talk за бъдещето на работните процеси са гледани повече от 1.4 милиона пъти.

Футуристът Мартин Везовски и главен дизайнер на SAP е другият специален гост на събитието. Той ще представи своята визия как можем да начертаем, изградим и вдъхновим бъдещето, в което искаме да живеем. През 2017 г. Везовски е отличен в Топ 100 на иноваторите в Германия с титлата „Софтуерен визионер“.

Технологиите са човешката еволюция и тази симбиоза между човешката изобретателност и машинната интелигентност, която Мартин нарича „Humachine”, отваря нови хоризонти за човешкото въображение във време, когато терминът “сега“ никога не е бил толкова временно понятие.

В конференцията ще вземат участие още над 30 български и международни лектори, като пълният им списък може да бъде видян на seeitssummit.com.

В рамките на форума за четвърти път ще бъдат връчени и българските технологични Оскари – наградите за иновации, технологии и аутсорсинг за 2019 година. В 15 категории ще бъдат отличени най-добрите компании, проекти, продукти. Ще бъде избрана софтуерна компания на годината, ще бъде отличен най-добрият работодател в сектора на технологиите, ще бъде определена найдобрата технологична бизнес сграда за годината и т.н. Авторитетно жури от международни специалисти оценява кандидатурите, а победителите ще станат ясни по време на специалната гала вечеря на 17 май.

Кандидатури за наградите ще бъдат приемани до 22 април 2019 г. на awards@outsourcinginbg.com.