„Шазам!“ продължава да е най-гледаният филм у нас
Секция: Шоубизнес
17 Април 2019 09:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
„Шазам!“ продължава да е най-гледаният филм у нас

/КРОСС/ Филмът за 14-годишния сирак Били, който благодарение на древно заклинание се превръща в супергерой - "Шазам!" продължава да е най-гледаният у нас, сочат обобщените данни от киносалоните. Създаденият по комиксите на DC comics филм е гледан вече от 30 799 зрители и има 361 210 лева приходи за десетте дни на екраните у нас.

На втора позиция е българският "Лошо момиче" на режисьора Мариан Вълев с Любомира Башева, Елена Телбис, Станислава Армутлиева, Дария Симеонова, Диляна Попова, Велислав Павлов, Деян Донков, Георги Кадурин в главните роли. Историята на художествена гимнастичка, която тръгва по пътя на зависимостта от наркотици и проституция, за да се изправи пред себе си, е гледана от 12 887 зрители и има 114 765 лева приходи за първите три дни на екраните.

Трето място е за филма по едноименната книга на Стивън Кинг "Гробище за домашни любимци", който е втори по ред след филма на Мери Ламбърт от 1989 г. Създаденият по мотиви от историята в книгата филм за семейство Крийд, което преживява труден момент след преместването си в Лъдлоу и в което се намесват извънземни сили, е гледан вече от 34 223 зрители и има 314 652 лева приходи за десетте дни на екраните у нас.

Четвърто място е за семейната история на любим герой зад Океана още от 1941 г. - "Дъмбо". Приключенията на родения с големи уши и възможност да лети слон, заедно с Паркър и Хобинс Холт, които трябва да го спасят от предприемача Вандевър, са гледани вече от 46 155 зрители и имат 464 627 лева приходи за трите седмици у нас.

На пета позиция е филмът на Камен Донев "Уют", който вече месец е на екраните. Историята с участието на Камен Донев, Албена Колева, Валентин Танев, Захари Бахаров, Стефка Янорова, Бойка Велкова, Николай Сотиров, Патриция Пъндева, Ани Пападопулу и Аня Пенчева е гледана от 61 220 зрители и има 561 939 лева приходи.
На шесто място сред най-гледаните филми е втората премиера от миналия петък - "Хелбой", римейк на филма на Гилермо Дел Торо от 2004 г. Създаденият по комиксите на Майк Мигнола филм за героя, намиращ се на границата на човешкото и свръхестественото, е гледан от 4720 зрители и има 46 138 лева приходи за първите три дни у нас.

Анимацията "Белият зъб" е на седмо място. Френският прочит на книгата на Джек Лондон за отгледания от хора хибрид между куче и вълк, попадащ на добри и лоши стопани, е вече десет дни на екраните у нас и за това време са го гледали 10 776 зрители и има 91 086 лева приходи.

Третата премиера от миналия уикенд - комедията "Малката голяма работа", е на осмо място. Познатото вече разменяне на самоличности по свръхестествен начин, но този път между две жени - безскрупулен медиен шеф и 13-годишна тийнейджърка, е гледано от 2572 зрители и е събрало 25 872 лева от билетите им.

На девето място е четвъртата премиера от миналия уикенд - анимацията "Търсенето на Линк". Историята за издирването на митично същество от изследовател, който стига до долината на Шангри Ла, е гледана от 2275 зрители и има 22 741 лева приходи за първите три дни у нас.
На десето място е анимацията "Кралско Корги". Пътешествието на любимеца на британската кралица в пътя към дома, след като се е загубил, е вече пет седмици на екраните у нас и за това време са го гледали 23 106 зрители и има 227 182 лева приходи.

Извън първите десет са другите две премиери от миналия петък. Японският "Джебчии", който има "Златна палма" от фестивала в Кан миналата година, е гледан от 141 зрители и има 1035 лева приходи. Историята на исландката Хала в "Жена на война", която се опитва да осинови дете от Украйна, е гледана от 81 зрители и има 646 лева приходи за първите три дни у нас.