За обществено обсъждане на проекта за тол таксите настояха АИКБ, БСК и БТПП
Секция: Автомобили
17 Април 2019 14:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
За обществено обсъждане на проекта за тол таксите настояха АИКБ, БСК и БТПП

/КРОСС/ За широко обществено обсъждане на проекта за въвеждане на тол таксите настояха две от работодателските организации и Българската търговско-промишлена палата (БТПП).
В свое становище, изпратено до медиите от Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ), Българска стопанска камара (БСК) и Българска търговско-промишлена палата настояват, че са били информирани от фирми в спедиторския и транспортен бранш относно готвеното въвеждане на тол таксите. В становището припомнят, че от МРРБ предлагат те да се начисляват на тежкотоварни автомобили над 3,5 тона от 16 август 2019 г.

"Считаме, че въвеждането на тол системата е необходима, макар и закъсняла стъпка за подобряване поддръжката и обновяване на основната пътна мрежа. В същото време, доколкото това ще бъде свързано с неизбежно повишение на транспортните разходи на територията на страната, предлагаме да се проведе детайлно обсъждане с всички заинтересовани страни", се посочва в становището.

Копие от него е изпратено до вицепремиера Томислав Дончев, вицепремиера Марияна Николова, министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова и председателя на Агенция "Пътна инфраструктура" - инж. Георги Терзийски.