Установиха самоличността на убития мъж, чието тяло беше скрито край Смолян
Секция: БЪЛГАРИЯ
17 Април 2019 14:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Установиха самоличността на убития мъж, чието тяло беше скрито край Смолян

/КРОСС/ Изготвена дактилоскопна експертиза установи самоличността на убития мъж, чието тяло бе открито в понеделник в местността "Пещерско бърце" край пътя между град Смолян и село Турян, съобщиха от Окръжната прокуратура в Смолян. Трупът, който бе затрупан с клони от иглолистна дървесина, е на 41-годишният Георги Гривнев - рецидивист над 16 присъди за кражби и измами. Вчера зам.-окръжният прокурор на Смолян Недко Симов съобщи, че се касае за умишлено убийство, което е било извършено преди около 15 денонощия. Назначената тройна съдебно-медицинска експертиза е установила счупване на подезичната кост, т.е. смъртта е настъпила от удушване. Не е ясно обаче дали убийството е извършено на място или трупът е подхвърлен там.

До края на март Гривнев е излежавал присъда за кражба в Трудово-поправително общежитие "Герзовица" към затвора в Смолян, съобщи местният сайт "Отзвук". След като си изтърпял наказанието, на 28 март е пуснат на свобода. Оттогава никой не го е виждал.

41-годишният мъж многократно е осъждан. Гривнев е от квартал Райково, прякорът му бил Бански. Роден е в Пловдив и осиновен от смолянчани. Майка му и баща му били възрастни хора и отдавна са починали. Георги започва криминалната си дейност през 1994 година. Специализирал се е в кражби. След като починали родителите му той продал къщата им и похарчил парите. През 2010 г. е осъден да излежи три години и пет месеца в затвора, заради кражба на 33 000 лева от дома на възрастен мъж в Смолян.

През 2015 година той бе заловен с други от банда за серийни взломни кражби от три общини - Смолян, Девин и Чепеларе. Крадците бяха подготвили два микробуса с крадена стока, подготвена за пласиране в Пловдив. Дотогава Георги бе натрупал 16 присъди за кражби.

По досъдебното производство продължават активните процесуално-следствени действия за установяване на извършителя на убийството.